Sista motionsloppet för året

Då var det avklarat. Det sista motionsloppet för året, Malmö Velo Classic. 125 km rätt så kuperad bansträckning för att vara Skåne.

Taktiken innan var klar.

 • Inga stopp.
 • Ta oss fram till en större klunga som höll god fart och inte ta någon vind överhuvudtaget.
 • I stigningarna skulle vi ta det lugnt.
 • Och utför skulle vi försöka hamna i en bra klunga igen.

Taktiken följdes till en början mycket bra. Tyvärr blev vi precis stoppad vid en fyr-vägs-korsning i början, så vi tappade direkt kontakten på de främsta. (Vi hade nog kanske ändå inte hängt på särskilt länge i det tempot de hade) Det blev sen lite oroligt i klungan med en drygt två meter lång man på en MTB som inte böjde mycket på ryggen och som troligtvis hade den högsta kadensen jag någonsin sett. Sedan dök det upp en man med en cykelkärra modell modernare som gjorde en hel del irriterade. Vi fick sedan veta att Thule köpt upp nån modell och troligtvis gjorde reklam på det sättet. Kul om han orsakat en olycka. Bra reklam då! Annars imponerade en annan man på singelspeed, jympadojor, trekkvartsbyxor och helskägg. Han var uppe och drog till och från de första 40 km. Tempot då låg i snitt runt 35 km/h. Stor eloge!

Taktiken följdes inte så slaviskt lite längre fram i loppet. Jag agerade lite hjälpryttare till vår nya BMC-stjärna och jagade ikapp några klungor. Sen agerade BMC-stjärnan lite hjälpryttare till mig. Och så höll det på i någon vända till. Man känner ju sig så pigg i benen när det gått halva loppet.(Som man sen får betala för sen i slutet). Vi hamnade sedan i ett bra gäng på 14-20 cyklister där en väldigt duktig kille styrde upp en belgisk kedja som han styrde med järnhand. I min mening kan detta beteende ibland kännas jobbigt, men han var riktigt duktig på detta och visste verkligen vad han sysslade med. Lugnt efter backkrönen och täppa luckor. Inte så svårt egentligen, men alla ska ju med.  Sedan var vi tvungna att ta en kisspaus och vi blev ensamma….(Klungans järnhand hann naturligtvis få ur sig ”Pissar gör man på cykeln!”) Sen fick vi plötsligt ta en hel del vind. Vi kämpade på i en mil eller två och fick sällskap av två andra. De var snälla nog att hjälpa till och dra de sista 25 km och det var vi fyra som tillsammans nådde målet. Mina ben var dock inte de piggaste i slutet, så jag släppte de tre andra ett litet tag för att sedan komma ikapp någon km före mål. Det slutade med att vi klarade av de 125 km på knappt 3:47h. Ett snitt på runt 33 km/h. (Lasse slog mig med 3 sek ska tilläggas)

På bilderna nedan ser vi att det visas en hel del fler tänder efter loppet än på bilden före. Vi ser också klart och tydligt att Lasse inte slarvat med träningen. Knivskarp bränna på låren, men jag undrar hur det kommer sig att den sitter en bra bit under byxbenskanten….Ärligt talat är jag riktigt imponerad av att ha hunnit med 600 km träning på en ny cykel på 1 1/2 månad. Men med bra förberedelser kommer ju goda resultat. Jag är nöjd med insatsen och det var Lasse också. Välkommen till LLS. Snart har du en egen tröja!

Vi saknade förstås han som skulle tagit vår vind, Robert. Krya på dig nu!

Bansträckning och stats Tyvärr verkar det hänt något med gps:en de första milen, så det ser lite konstigt ut med hastigheten där.

Resultatlista Plats 105 och 106 för oss.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sista motionsloppet för året

 1. Hans Karlsson skriver:

  Utmärkt prestation och kul reportage!!!!

  Grattis från Hans
  (13 Vätternrundor)

 2. Calle skriver:

  Bra kämpat boys!

 3. CarloHoltz skriver:

  Kul o läsa, bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s